Nok en dør

Som jeg skrev for en måneds tid siden, har et af sommerens projekter været at renovere ladens facade mod øst, altså stenmuren mod skovhaven. Jeg lavede rammer til vinduer og dør, murede disse ind i væggen og monterede et par genbrugte vinduer. Døren måtte vente lidt.

Nu har jeg så fået lavet døren og mangler bare at bygge en lille trappe af natursten, da trinet ned, når man går ud ad døren, er alt for højt.

Jeg har lavet døren, som jeg plejer, altså af facadebrædder, monteret med stabelhængsler og med et stalddørsgreb. Du kan læse her, hvordan jeg bygger døre til sidebygningerne – det er ikke svært! Jeg har valgt at træbeskytte med ‘roslagsmahogny’, altså lige dele kogt linolie, trætjære og vegetabilsk terpentin + sort pigment (Oxydsort), fordi jeg synes, den skal være sort! 🙂 Kommer man ikke pigment i, bliver den brun.

Herunder kan I se ‘før’ og ‘efter’. Det pyntede, og nu virker døren, der før var sømmet til, igen, så man nemt kan komme ind til haveredskaberne.

Jeg har også rodet lidt med sydfacaden på hovedhuset: Jeg har pudset væggen op igen, kalkmalet den og lagt perlegrus på terrassen. Nu ser døren pludseligt rigtigt træt ud …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.