Ny farstu – Bjælkevæggen

Nå – jeg lovede jer at afrapportere, når jeg var nået til bjælkevæggen i den nye farstu. Det er jeg nu, og her er, hvordan det gik:

Som I kan se herunder, er bjælkevæggen ikke helt lige/rak hverken vandret eller lodret. Det er en del af charmen, men jeg vil jo gerne have, at panelet/pärlsponten på den nederste halvdel ser ud som i resten af rummet.

For at kunne save den øverste liste til, så den følger væggen, er man nødt til at overføre væggens kontur. Jeg savede en klods til, så tykkelsen passede nogenlunde med den største afstand mellem bjælkevæggen og listen. Herefter bandt jeg en blyant på klodsen og førte den langs væggen, og fik på den måde tegnet konturen over på listen, som herefter blev savet til med en stiksav. Det har jeg ikke prøvet før, men resultatet blev fint, så metoden kan hermed anbefales.

Da toplisten var tilpasset, malet og skruet op, kom jeg til panelet. Her var udfordringen, at væggen – det vil sige hele huset – som Christina har skrevet om i et andet indlæg, er skrup-skævt! Prøv at se på det første billede herunder. Panelbrædderne er lodrette, selvom jeg har skruet en lægte på 45 mm op nederst på væggen!. Nå – jeg ‘plockade pinn’, som vor svenske tømrer kalder det, og ved hjælp af diverse klodser og bræddestumper kom panelet også op – og blev nogenlunde lodret.

Herunder kan I så se det færdige resultat. Det er blevet rigtigt godt. Det er vigtigt for os at vise, at der inde under de nymalede facadebrædder er et snart 200 år gammelt bjælkehus. Det synes jeg er lykkedes.

NU er indersiden af farstun færdig! Dvs. der er da lige et par dørtrin, der skal laves …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.