Hängrännor – del 3

Siden jeg skrev om tagrendeprojektet sidst, har jeg skiftet de to sektioner i vinklen på vestsiden af huset. Sektionen på ‘vestfløjen’ (fint skal det være!) fungerer stort set perfekt, men sektionen langs stuen kniber det lidt med! Jeg har lavet en klassisk fejl: Jeg er gået ud fra, at ham, der lavede de gamle tagrender, vidste, hvad han gjorde, og jeg har derfor bare sat renderne op i de eksisterende rendejern. Det var en fejl. Vandet render ind i vinklen og ud i den anden sektion, der muligvis ikke kan trække det, hvis det bliver kraftigt regnvejr (og det gør det – global warming and all …)

IMG_2334_lilleNå – ‘kom frisk, Steffen’, tænkte jeg, og flyttede med meget møje og besvær rendejernene uden at afmontere eller ødelægge den nye, fine tagrende! Her lavede jeg så min anden klassiske fejl: Jeg er gået ud fra, at huset er nogenlunde lige. Det var OGSÅ en fejl. Vandet render stadig i den modsatte retning af, hvad jeg kunne tænke mig.

Nu går jeg så og filosoferer lidt over, om jeg skal skille skidtet helt ad og sætte et endnu bredere sternbræt op, så jeg kan lave endnu mere hældning på tagrenden. Alternativt skal jeg satse på, at verdenssamfundet tager sig seriøst sammen, så vi får bremset den globale opvarmning i en grad, så der ikke kommer mere ekstremregn i Strömmaköp, så min tagrende kan klare de vandmængder, der måtte komme, selvom den hænger forkert!

IMG_2468_lilleI mellemtiden er jeg gået i gang på forsiden af huset. Jeg har anskaffet et 10 meter langt ‘slangevaterpas’ og har konstateret, at huset hælder ca. 4 cm skævt i forhold til vandret. Igen den forkerte vej i forhold til, hvilken vej jeg ønsker vandet skal rende. Men nu ved jeg det! Der er nu tjæret brædder til et nyt bredt sternbræt, og mens jeg venter på, at det tørrer, har jeg vha. min nye kompressor (tak Lone!!!) hæftet metalinsektnet op, til stor frustration for en del af områdets boligsøgende hvepsedronninger!

Næste skridt bliver at sætte sternbræt op, og derefter de nyrenoverede rendejern. I den rigtige hældning. Tror jeg …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.